Een leuke hobby.


vnDijk PC en Web

De PC en ik.

Mijn eerste PC kocht ik in 1990. Sinds die tijd ben ik steeds bezig geweest met het ontdekken van mogelijkheden van computer programma's. Voor de computerhobbyclub van mijn bedrijf heb ik een complete cursus "Werken met WP5.1" gemaakt, compleet met printerdriver om alle tekens goed te printen. Was heel veel werk en ook erg leerzaam.
Het leukst vind ik nog het schrijven van scripts (kleine stukjes programma). Dat kon in MSDOS, in Basic, in Lotus123, en later in Excel en LotusNotes en zelfs in Word. Nu doe het meeste in php (voor websites).

Websites

In 2000 werd ik redacteur van het blad van hockeyclub SMHC. Elke maandagavond stressen om alle kopij en wedstrijdgegevens te krijgen en in te kloppen. Dinsdag naar de drukker en donderdag laten rondbrengen. Dat was veel werk en het clubblad kwam eigenlijk altijd een beetje aan de late kant.
De meeste hockeyclubs hadden in 2004 al een website en wij nog niet. Op weg geholpen door een digitaal begaafde buurjongen (http://www.bscene.eu) en ging ik aan de slag. Alles schreef ik met MS Frontpage, toen een heerlijk programma. Zo ontstond mijn eerste website www.smhc.info.
De meeste mensen hadden nog traag (inbel) internet met 56 Kb/sec (nu is 5600 Kb/sec normaal). De pagina's moesten compact, met een aboluut minimum aan plaatjes. Nog steeds zien mijn websites er wat kaal uit. Dat noem ik overigens fris en functioneel. Wie mijn websites bezoekt is op zoek naar informatie. En dat moet geen zoektocht worden.
Vanaf 2005 heb ik elke vakantie een webtaal geleerd. Dat begon natuurlijk met html. Daarna kwamen Javascript, Java(wordt haast niet meer gebruikt), CSS, PHP, MYSQL en als laatste HTML5. Daarnaast heb ik mij verdiept in website veiligheid. Bewerken teksten en van foto's voor op het web, animated.gif plaatjes maken en af en toe een flash file kan ik natuurlijk ook.

De laatste tijd gaat het beheer van mijn sites steeds meer in de richting van een content management systeem (CMS). Dit kan gaan om één of meer pagina-delen, tot eventueel alle pagina's. De keuze hangt af van de wensen en de computervaardigheden van de "klant".

Mijn websites

Adres Onderwerp

Aantal pagina's

smhc.vndijk.nl Hockeyclubsite met heel veel mogelijkheden, ook voor bestuursleden.
Helaas in 2012 vervangen door het commerciële LISA systeem
200
www.museumdewielewaal.nl Natuurmuseum, na 7 jaar de site hemelaal opnieuw gemaakt. 14
www.ijsboerderijluciano.nl IJsboerderij 6
www.landwinkelpolsbroek.nl Boerenkaas en landwinkel 6
www.lekkerbuiten.net Boeren logies en geitenkaas 6
http://wandelenans.vndijk.nl Natuurwandelingen op Curaçao 11
www.petrasteffens.nl Eerst tweetalige site. Later een WordPress site (alleen hosting). Tekst en taal ondersteuning 6
www.guc-gouda.nl Gepensioneerden site 12
www.buurtbusreeuwijk.nl Alleen onderhoud van site met WordPress 10+
www.campingwilgenwei.nl Boerderij camping 7
www.pcobdriebergen.nl PCOB Driebergen. Leden informatie. 8